Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση του προέδρου της Τ.Κ. Μουζακίου με τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας για το νερό

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον τεχνικό προϊστάμενο της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας και ζήτησε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το νερό του χωριού το οποίο έχει αναστατώσει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της η διοίκηση της νεοσύστατης
Δ.Ε.Υ.Α.Τ. αφού ζήτησε από τους κατοίκους υπομονή και κατανόηση επισήμανε ότι αυτή την περίοδο η συγκέντρωση νιτρικών στο νερό της κοινότητας (τελευταία μέτρηση 39.5 mg/l) είναι κάτω από το ανώτατο αποδεκτό όριο των 50 mg/l.
Επιπλέον δήλωσε ότι προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα όταν η οικονομική κατάσταση της εταιρίας το επιτρέψει (σε 1-2 έτη...) ή όταν η συγκέντρωση νιτρικών ξεπεράσει το όριο και το νερό χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο, με την τοποθέτηση σχετικού φίλτρου.                                                     
Επίσης ο πρόεδρος του Μουζακίου ζήτησε να επιλυθούν διάφορα προβλήματα που αφορούν τον εξοπλισμό και την ασφάλεια του αντλιοστασίου του χωριού.

Τέλος για το θέμα των νέων παροχών στην τοπική κοινότητα Μουζακίου το οποίο είναι πλέον αποκλειστική αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ο πρόεδρος ζήτησε να γίνεται με γνώμονα την επάρκεια του νερού για το χωριό και την ίση μεταχείριση των κατοίκων από το Δήμο.